Recept van de maand

Gegratineerde coquilles met dragonboter

Ingrediënten voor 4 personen
12 coquilles
12 schelpen (voor de presentatie)
30 gram Parmezaanse kaas
75 gram gezouten roomboter
2 eetlepels fijngehakte dragon
Mespuntje venkelpoeder
½ eetlepel olijfolie
500 gram aardappelen, geschild en in stukken
25 ml olijfolie
50 ml volle melk
50 ml slagroom
Piment
Peper en zout
Bereidingswijze
Leg op iedere schelp een coquille. Meng de dragon, venkelpoeder en olijfolie met 50 gram boter en besmeer hiermee de coquilles.
Bestrooi vervolgens met de Parmezaanse kaas.

Kook de aardappelen gaar in 20 minuten en stoom ze droog.
Maak ze fijn en druk ze met de bolle kant van een lepel door een bolzeef.
Verwarm de melk met de slagroom en laat de resterende roomboter smelten.
Meng olijfolie met de gesmolten roomboter. Roer hetbotermengsel en daarna het slagroom mengsel door de aardappelpuree
totdat een fluweelzachte substantie ontstaat.
Breng op smaak met zout, peper en piment.

Verwarm de ovengrill en leg de coquilles op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif de bakplaat ongeveer 20 centimeter
onder de grill en rooster de coquilles in ongeveer 5 minuten nét gaar.

Serveer de coquilles op een schepje aardappelmousseline en besprenkel met het grillvocht.

Meer smaakvolle recepten?

Ga dan naar Meer smaakvolle visrecepten ga naar Visrecepten.nl